Robot-fest i Universe Science Park

Børn fra hele Danmark kom lørdag til Als for at se robotter kæmpe mod hinanden.

Coding Pirates og Universe Science Park holdte lørdag den første landsdækkende robot-turnering – nogensinde.

quote

Planen er, at vi skal lave det her hvert år, så folk kan blive inspireret til at bygge nogle rigtigt spændende robotter. Motivationen skal være, at folk kan komme her og konkurrere mod hinanden

John Rohde Jensen, formand for Coding Pirates i Sønderborg

Universe Science Park ved Nordborg på Als huser mange spændende oplevelser for børn hele sæsonen. Denne gang har de slået pjalterne sammen med Coding Pirates, der er en forening med det formål at pirre børn og unges interesse for teknologi og innovation.

Coding Pirates havde stillet op med workshops, hvor man kunne lære om programmering af robotter. Derudover blev der arrangeret forskellige discipliner som robotterne skulle klare – bl.a. sumobrydning, hvor hold af børn fra hele landet skulle programmere en robot, der kunne skubbe modstanderens robot udover en kant.

- Planen er, at vi skal lave det her hvert år, så folk kan blive inspireret til at bygge nogle rigtigt spændende robotter. Motivationen skal være, at folk kan komme her og konkurrere mod hinanden, siger John Rohde Jensen, formand for Coding Pirates i Sønderborg.

I løbet af dagen var der både robotkrige, science shows og mulighed for at bygge sin egen rakat.

Denne festival af teknologi kan ses på TV SYD lørdag aften kl. 19.30