Robotter lærer elever om patienter

En robotsimulator lærer eleverne på Social- og Sundhedsskolen i Vejle at håndtere patienter og udføre deres arbejde.

Karl brækker sig. Karl brokker sig. Og så tisser Karl. Vigtigst er det dog, at Karl kun er en robot.

Robotten Karl er ny beboer på Social- og Sundhedsskolen i Vejle. Her lærer han eleverne om de praktiske ting, der skal klares i jobbet som social- og sundhedshjælper. Og indtil videre er Karl en stor succes.

- Det er en fantastisk god, pædagogisk metode, der handler om at eleverne samtidig med at de lærer noget praktisk, kan de koble deres viden til, siger Hanne Elisabeth Helleshøj, der er direktør for Social- og Sundhedsskolen i Vejle, til TV SYD.

Også eleverne er godt tilfredse med den nye patient.

- Jeg synes, det er fedt, at vi kan komme ud og øve os på dukker. Dukker er ligesom mennesker, fordi dukkerne er lavet, så de reagerer, ligesom vi mennesker gør, siger Christa Marie Riis, der er grundforløbselev på skolen til TV SYD og fortsætter:

- Jeg synes, de er med til at forbedre uddannelsen. Vi kan snakke om, hvordan man kan reagere anerledes. Dukken kan også give feedback ved at rose eller skælde ud.

Karl er ikke den eneste nye beboer, da han har taget flere robotter med sig. Indtil videre er dukkerne så stor en succes, at der er interesse for udlandet omkring dem.

Du kan her se Christa Marie Riis vise, hvordan man kan bruge Karl i undervisningen (Varighed: 01:33 min.).