TV der bevæger dig

Robotterne kommer – og hjælper

Et nyt videnscenter skal lære SOSU-elever at arbejde med robotter. Foto: John Melin, TV SYD

Ny teknologi og viden skal i fremtiden både hjælpe med pleje og undervisning af plejepersonale. Det skal et nyt sundhedshus sørge for.

I fremtiden skal plejepersonalet rundt om i landet have mere hjælp fra robotter og andet teknologi ikke kun til at pleje borgere og patienter, men også i undervisningen af personalet.

Robotten Karl kan både fortælle om sine symptomer. Foto: John Melin, TV SYD

Det skal det nye videnscenter for velfærdsteknologi, der åbnede i Fredericia torsdag, hjælpe med til.

Centeret ligger i det gamle Fredericia Sygehus, hvor SOSU-elever kan lære at arbejde med hjælperobotter og også robotter, der opfører sig som patienter. Karl er en robot i fuld størrelse, der kan fortælle om sin tilstand.

Bordrobotten sørger for at skoleelever kan følge med i undervisningen, selvom de ligger syge. Foto: John Melin, TV SYD

- Karl kan ikke undværes i den her sammenhæng. Hvis vi skal træne noget akut sygepleje, så vil vi kunne øve hjertemassage og måle puls de rigtige steder, som på et menneske, siger underviser på Social- og Sundhedsskolen i Fredericia Tanja Holm til TV SYD.

En anden robot skal hjælpe indlagte børn med at følge med i undervisningen i skolen, mens de ligger i sengen. Udstyret med kamera, mikrofon og højtalere kan bordrobotten stå på skolebordet, mens barnet følger med på ipaden fra hospitalet.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App