Rocker-krigen: Alt eller intet

Guardias Diablo er blevet til en fuldgyldig Bandidos-afdeling. Dermed er rocker-krigen for alvor optrappet i Esbjerg, siger en professor.

Det er første gang, siden de to store rockerklubber, Bandidos og Hells Angels, indgik en fredsaftale i 1997, at de begge har åbnet hver sin officielle rockerborg i samme by.

12 fængslet

I flere omgang har Esbjerg været ramt af masse-slagsmål og 12 rockere sidder fængslet for "kvalificeret vold", efter at Hells Angels - med talsmand Jørn "Jønke" Nielsen i spidsen - etablerede et regulær "chapter" i Esbjerg i slutningen af juli.

Dengang var konflikten mellem Hells Angels og Bandidos-støttegruppen Guardias Diablo, som holder til i Finlandsgade.

Fredsaftale opsagt

Begge parter har erklæret fredsaftalen for død, skriver JydskeVestkysten. Avisen har talt med en af de førende eksperter i rocker- og bandemiljøet, professor Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet:

? Det her kan betyde alt eller intet. Måske sker der ikke så meget, men det kan også betyde en genopblusning eller optrapning af de konflikter, der måtte være mellem de to grupperinger herunder det, vi tidligere har set i Esbjerg med uroligheder, muligvis skyderier og andre former for konfrontationer. Når begge klubber er til stede inden for et afgrænset geografisk område, kan det afføde konfrontationer. Så tingene kan spidse til og skabe grobund for en langvarig usikkerhed og utryghed i byen.