Rockere dømt for omfattende narko-handel

Salg og besiddelse af større mængder narkotika samt ulovlige våben har været omdrejningspunktet i en sag, hvor en række tiltalte nu har fået hårde fængsselsdomme. Flere af de dømte er rockere eller relateret til rockergrupper i Esbjerg.

En 25-årig mand er idømt fire års fængsel for handel med et kilo amfetamin, et kilo hash og 100 gram kokain. Desuden blev han dømt for besiddelse af et haglgevær. Manden var medlem af Esbjerg-afdelingen af Devils Choice Mc Seaside, som er Hells Angels-relateret. Manden har tilstået de forhold, han blev dømt for.

En nu 27-årig mand er idømt tre og et halvt års fængsel for besiddelse af 600 gram kokain og 800 gram hash samt forsøg på salg 100 gram kokain. Han blev også dømt for at være i besiddelse af et ulovligt haglgevær. Den 27-årige har tætte forbindelser til Hells Angels i Esbjerg, hvor han haft sin daglige gang. Manden har tilstået de forhold, han blev dømt for.

Et 29-årigt medlem af AK81, som er Hells Angels-støttegruppe, er blevet dømt for besiddelse af 600 gram kokain. Han fik tre og et halvt års fængsel.

En 22-årig mand er ligeledes blevet idømt tre og et halvt års fængsel. Det skete for besiddelse af 660 gram kokain og 800 gram hash.

Endelig er en 22-årig mand blevet idømt halvandet års fængsel for at have opbevaret 300 gram kokain.

Langvarig efterforskning

Efterforskningen startede i efteråret 2011 som et samarbejde mellem Rigspolitiets rejsehold og efterforskere hos Syd- og Sønderjyllands Politi.
- Jeg er særdeles tilfreds med, at vi i et tæt samarbejde med Rigspolitiets rejsehold fik trævlet så stor en gruppe op og dømt. En del af gerningsmændene har haft deres færden i rocker/bandemiljøet i Esbjerg. At de nu er tilbringer tid i fængslet er endnu en gevinst og en bevidst del af vores strategi i kampen mod rockerne, siger efterforskningsleder Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.