Rod i fjorden er faktisk kunst

Redningsveste, en forlist båd og en lysregulering er nogle af de ting, der flyder rundt i Vejle Fjord. Og det er helt med vilje – tingene indgår i en ny kunstudstilling. Kom med ud på rotur blandt kunstværkerne.

Man må lige kigge en ekstra gang, når man går langs kajen på Vejle Havn. For ude i vandet flyder det med mærkværdige ting og sager.

Der er for eksempel et helleanlæg med et lyskryds, en cirkel af redningsveste, der er bundet sammen, og afstøbninger af hoveder, der klukker rundt i vandet.

De er alle en del af udstillingen Floating Art, som Vejle Kunstmuseum for andet år i træk står bag.

De flydende kunstværker forholder sig alle til samfundsproblematikker. Alt fra privatisering af kysterne til forurening af verdenshavene indgår i værkerne.

Der er kunstværker, der kommenterer byggerier ved havnen.

- Det er et værk, der problematiserer det at skabe så stort et magtsymbol, som Bølgen er i Vejle, siger Pernille Rom Bruun, der er kvinden bag udstillingen, til TV SYD.

Også bølgen af flygtninge har fået flere kunstnere til at arbejde med vandkunsten. 

Anne Højlund har lavet en cirkel af redningsveste - værket hedder 'Stay Together': 'Bliv Sammen'. Og kunstneren Peter Brandts værk 'Kun Solen var vidne' handler om flygtninges oplevelse af at komme til Danmark, og er lavet i samarbejde med Asylcenter Jelling.

12 udvalgte kunstværker er spredt ud i den indre fjord. Hvis man ser kunsten fra land er det en tur på tre kilometer.

- Vi lukker os om os selv inde på museet - kunsten skal ud til folk. Når vi tager det herud i naturen, så får vi en anden opfattelse af kunsten, siger Pernille Rom Bruun.

Fredag kl. 9.15 kan du følge udstillingen live på vores Facebook-side og stille spørgsmål til Pernille Rom Bruun.

Udstillingen åbner 23. juni, og kan opleves gratis døgnet rundt frem til 3. september.

Kom med ud på rotur med museumsinspektør Pernille Rom Bruun, der fortæller om kunstværkerne, med kajaksupport fra Lars Varneskov.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.