TV der bevæger dig

Rømø har atter fibernet

Der er igen styr på forbindelsen til Rømø. Foto: Ole Møller, TV SYD

Branden var så kraftig, at de elkabler, der løber henover oldtidsparken blev beskadiget af ilden og var i fare for at falde ned. Sammen med kablerne løb også Stofas fiberrør, og varmen fra branden fik fiberledningerne inde i røret til at smelte. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 2

Klokken 04.11 mandag morgen havde Stofa fået genoprettet fiberforbindelsen til de 2.200 brugere på Rømø, der nu atter kan komme på internettet og se tv.

Det var ikke kun strømmen, der måtte afbrydes, da et oldtidshus i Hjemsted - Danernes Verden ved Skærbæk brændte søndag morgen.

Branden var så kraftig, at de elkabler, der løber henover oldtidsparken blev beskadiget af ilden og var i fare for at falde ned. Sammen med kablerne løb også Stofas fiberrør, og varmen fra branden fik fiberledningerne inde i røret til at smelte.

Derfor har Stofa i løbet af søndagen fået lagt et 16 kilometer langt fiberkabel til Rømø via dæmningen.

- Nu skulle forbindelsen være genskabt. Vores kunder skal bare gå på nettet og kan også se tv helt som vanligt, siger Henrik Eske, kommunikationsansvarlig i Stofa, mandag morgen til TV SYD.

Det meste af det nye fiberkabel ligger på jorden og skal nu graves ned - men det vigtigste har i første omgang været at få genskabt forbindelse mellem Rømø og omverdenen via internettet. 

Læs også Der overnattede en familie i det brændte oldtidshus

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App