TV der bevæger dig

Så fik Rømø strømmen tilbage

Her ses de medtagne ledninger på luftkablet til Rømø. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Elselskabet måtte ændre strømmens vej til Rømø efter branden. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.

Branden i oldtidsparken har betydet, at der var lukket for strømmen i luftkablet til Rømø, da der var sket varmeskade på kablet, der går lige over det brændte hus. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

1 af 3

Det var ellers udsigt til, at beboerne og feriegæsterne på Rømø måtte væbne sig med tålmodighed og vente på strøm nogle timer endnu - men det lykkedes søndag formiddag teknikere at trylle en nødløsning frem i en fart.

Branden i oldtidsparken Hjemsted - Danerne Verden i Skærbæk har betydet, at man var nødt til at lukke for strømmen i luftkablet til Rømø på grund af varmeskade på det kabel, der går lige over det brændte hus.

Læs også Brand i hus i oldtidspark ved Skærbæk lukker for strømmen til Rømø

Desuden er søkablet til Rømø under reparation, så det var ikke muligt at omdirigere strømmen. Der var derfor udsigt til, at der ville gå nogle timer med at etablere en midlertidig kabelsløjfe uden om brandstedet - men det lykkedes teknikere at trylle en nødløsning frem i en fart. 

Ved 11.30-tiden begyndte udskiftningen af de ødelagte højspændingskabler hen over oldtidsparken. Det kan medføre kortvarige strømudfald på Rømø de næste timer.

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App