Rørende sidste farvel

I dag blev 68-årige Elke Ibsen Mamsen og hendes 42-årige søn Hans Mamsen begravet i Møgeltønder. Kirken var fyldt, da hele byen gav det sidste farvel.

Stor sorg  i Møgeltønder i dag, da de to mordofre fra Møgeltønder blev stedt til hvile fra Møgeltønder Kirke. Ceremonien varede tre kvarter, og begravelsen fyldte kirken op til sidste sæde. Sognepræsten fra Møgeltønder, Anne Nissen Krogh, vurderer, at omkring 400 både familiemedlemmer, venner og bysbørn var mødt op for at give familien Mamsen den sidste respekt.

Prædikenen handlede primært om den store og pludselige sorg, der som et lynnedslag ramte ikke bare familien Mamsen, men hele det lille landsbysamfund. I sådanne tider er der stort behov for støtte fra både familie og venner, men også et fællesskab i hele byen, understregede , Anne Nissen Krogh.

Byen flagede på halv

Ved graven sang man "Nu falmer skoven trindt om land", og præsten takkede på familiens vegne for hele byens opbakning og støtte i den svære tid. De udbad sig også forståelse for, at de ikke ville afholde et arrangement efter begravelsen. Hele familien var mødt op til begravelsen, også far og ægtemand til de afdøde, Hans Mamsen.

Pressen var ikke velkommen til begravelsen, hvorfor der også var ansat vagtværn for at holde uvedkommende på passende afstand. Hele byen emmede af sorg og respekt, og hver eneste husstand flagede på halv, for at markere begravelsen - også i huset, der tilhører familien til den sigtede for mordet, flagede man på halv.

TV SYD bringer i aften kl. 19.30 en reportage fra Møgeltønder, hvor også gårdejer Otto Eichner var med til begravelsen. Otto Eichner ejede den gård, hvor "Lille Hans" ofte kom forbi, og Otto Eichner var da også med til at bære kisten med den 42-årige til dens sidste hvilested.