Røvere rev halskæde af 89-årig kvinde

Tricktyveri udviklede sig til groft røveri, da en 89-årig kvinde blev omklamret og fik sin halskæde revet af, inden hun blev kastet til jorden af et udenlandsk par. Hun slap heldigvis uskadt – og halskæden tabte røverne.

Episoden skete ved 16.30-tiden på Agerbølvej i Give, og politiet efterlyser vidner til overfaldet, som skete ud for kvindens bopæl.

- Vi tror, at det var et trick-tyveri, som udviklede sig til groft røveri, så de to vil vi gerne have fat på, siger vagtchef Jørn Bystrup til TV SYD. Vi er især interesserede i, om andre har set en ældre flødefarvet personbil i og omkring Give. Om bilen har danske eller udenlandske nummerplader. Eller om andre er blevet tilbudt falske guldsmykker.

Vidner opfordres til at ringe til politiet på 1-1-4.

- Kvinden bliver kontaktet foran sit hus, fortæller vagtchefen videre. De to spørger på gebrokkent sprog om vej til sygehuset. Da kvinden bor næsten lige overfor Give Sygehus, peger hun derhen. Pludselig bliver hun omklamret, og parret river hendes halskæde af, inden hun bliver kastet ned på jorden.

Messing bliver solgt som guld.
Messing bliver solgt som guld.

Den 89-årig kvinde kommer heldigvis ikke alvorligt til skade, men er omtumlet efter den dramatiske episode.

- Derfor er det endnu et sparsomt signalement, vi har af røverne, siger Jørn Bystrup. Kvinden er i en flerfarvet kjole, hvor lyseblå indgår. Hun har muligvis en mørk trøje over.  Manden kan kvinden ikke sige så meget om. Bortset fra at han ikke har mørkt tøj på.

Parret forsvinder fra stedet i en ældre flødefarvet personbil. Måske en ældre Mercedes, men det tør politiet ikke lægge sig fast på.

 

quote

Vi tror, at det var et trick-tyveri, som udviklede sig til groft røveri, så de to vil vi gerne have fat på.

Vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi.

 

- Vi tror, at det er et udenlandsk par – måske sigøjnere – som har tilbudt at sælge de her falske guldsmykker.  Kvinden halskæde bliver fundet tæt på gerningsstedet sammen med en af de falske guldkæder, siger vagtchefen til TV SYD.