TV der bevæger dig

Røveri i Varde

Væbnet røveri lørdag aften i Varde

To gerningsmænd truede lørdag aften personalet i et supermarked i Varde med våben. Den ene er nu pågrebet.

Personalet i en Netto-forretning i Varde var lørdag aften ved at gøre klar til at lukke, da to mænd - den ene bevæbnet med en skarpladt tromlerevolver - forsøgte at få fingre i dagens omsætning.

Personalet alarmerede politiet klokken 21.56. Den ene gerningsmand er anholdt, mens den anden slap væk og eftersøges. Tidligt søndag morgen er han fortsat på fri fod.

- Kort før lukketid træder to mænd træder ind i butikken og truer personalet. De forlanger at få pengeskabet åbnet, men det lykkes ikke, fortæller vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Personalet får trykket på overfaldsalarmen, og vi kommer hurtigt derud, hvor vi anholder en 29-årig mand, oplyser politiets vagtchef.

Politigården i Varden ligger få minutters kørsel fra Netto-forretningen, og den første patruljevogn var så hurtigt fremme, at den anholdte blev pågrebet inde i forretningen.

- Vi har afhørt ham, men det har ikke givet os mange oplysninger, siger Søren Strægaard.

Politiet ønsker endnu ikke at oplyse, hvilken nationalitet den anholdte har. Ifølge vidnerne til røveriforsøget talte den undslupne person gebrokkent dansk.

- Men det kan jo være påtaget, siger vagtchefen.

Vidnernes beskrivelse af den eftersøgte varierer en del, men det går igen, at han er normalt bygget, mellem 170-180 centimeter høj, mørklødet med brune øjne og sort hår.

Han kørte væk i en mørk, sandsynligvis sort, VW Golf. Under røveriforsøget var han iført en hvid og rød jakke med hætte eller hættetrøje og tætsiddende solbriller.

Den anholdte havde en skarpladt revolver på sig. Han er endnu ikke afhørt, men ifølge vagtchefen er manden ikke fra lokalområdet.

- Vi er nu i gang med at lave undersøgelser på gerningsstedet, og har set forretningens videoovervågning igennem, siger Søren Strægaard.

Ingen personer led fysisk overlast i forbindelse med røveriforsøget eller anholdelsen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden