Røveri mod burger-bar i Kolding

Mandag lige efter midnat blev McDonald's på Vejlevej i Kolding udsat for et røveri. Tre ansatte var stadig tilbage på restaurationen, da røveriet fandt sted.

Klokken 0:42 gik en 20-årig kvindelig ansat ud ad bagdøren med en pose affald. Hun blev passet op af to mænd med pistol. De puffede kvinden ind i køkkenet og beordrede restaurationens tre ansatte ned på gulvet. De fik besked om at forholde sig roligt. Ellers fik de hovedet skudt af! 

Lignende somaliere

De to røvere forsynede sig med penge fra et pengeskab i baglokalet. Beløbet er ikke oplyst. De ansatte har fortalt politiet, at de to mænd kommunikerede på dansk med accent. Ind imellem talte de et sprog, de ansatte ikke kunne genkende. 

Personalet oplyser, at de to mænd så ud tilo at være somaliere. De var mellem 16 og 21 år og var begge  175 til 180 centimeter høje.

Den ene havde en hvid hættetrøje på, med sorte tern og en tekst på ryggen. Han havde sorte jogging-bukser på og sko med gul sålog måske gule snørebånd.

Den anden bar en sort hætte-trøje. Han havde lyse cowboy-bukser på og sorte sko.

Lokale røvere

De to mænd løb fra stedet i retning af Spar Nord Bank, der er nabo til McDonalds. Efter røveriet forsvandt røverne i vestlig retning.

Politiet mener, røverne er lokale. I de seneste uger har der været adskillige røverier i nærheden af boligkomplekser, hvor der er mange somaliere.

Det er ikke givet, at det er de samme unge mænd, der hver gang står bag et røveri. De skyldige kan godt være medlemmer af en bande, hvis medlemmer deler rovet og de våben, de bruger. Måske deler de også en sort knallert, der flere gange er set ved røverierne.

Ring med oplysninger

Politiet er sikker på, at de unge røvere skjuler deres ulovligheder for forældrene. Derfor vil Kolding Politi gerne i forbindelse med folk, som har  selv begrænsede oplysninger om røverierne eller  røverne.

En henvendelse har allerede givet resultat. En kondiløber på tur ved Skovparken fandt for nylig to styrthjelme, som blev brugt ved et røveri i Kolding.