Rotter lukker restaurant – ejere skyder skylden på kommunen

Fredag lukkede rotter Restaurant Sundhalle i Sønderborg. Ejeren af bygningen er overbevist om, at rotterne kommer fra et nedbrændt frysehus.

Sønderborg Kommune bad Fødevarestyrelsen om at kigge efter rotter på Restaurant Sundhalle på Sundgade i Sønderborg. De fandt rotter, så restauranten lukkede fredag.

Nu sender ejeren af den bygning, hvor restauranten ligger, problemet tilbage til kommunen. Han mener, at rotterne kommer fra kommunens grund.

- Jeg snakkede med en fisker herhenne. De siger, der er rotter her om natten. De begynder jo tidligt, så der kan de se rotter der vandrer. Det er fordi de kommer fra brandtomten - den er ikke længere, siger restaurantbygningens ejer, Arne Paulsen, til TV SYD.

På kommunens grund, der ligger skråt overfor Restaurant Sundhalle, ligger en tom bygning, der tidligere husede Haderslev Frysehus. Men frysehuset brændte ned ved en storbrand for 15 år siden. Siden er intet sket.

quote

Det er fordi de kommer fra brandtomten - den er ikke længere.

Arne Paulsen, ejer af Sundhallebygningen

Forpagteren af Restaurant Sundhalle har også mistanke om, at rotterne kommer fra det tidligere frysehus.

- Jeg tror muligvis, at rotterne kommer ovre fra nabobygningen. Den har stået tom i mange år. Der er også en byggegrund over, hvor der er åbent ned til kloakkerne. Det kan være med til, at rotterne kommer herover, siger restauratør Eva Iversen.

Hos kommunen har de hverken fået be- eller afkræftet, at der er rotter på kommunens grund. Men udvalgsformanden tager problemet alvorligt.

- Hvis folk i området mener, at de har set rotter, så er det selvfølgelig vores opgave at undersøge det. Jeg kan love, at hvis der er det, så bliver det stoppet, siger formand for Teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Frode Sørensen (S), til TV SYD.

Når Restaurant Sundhalle har været rottefri i to døgn - og hele stedet er desinficeret - må de servere mad igen. Restauratør Eva Iversen forventer at det bliver i næste uge.