Royal Run 2020 begynder i Sønderjylland

Sønderjylland bliver det første sted, der 2. pinsedag næste år løbes Royal Run med deltagelse af kronprins Frederik. Det sker som et led i markeringen af 100-året for Genforeningen.

Sønderjyderne og tilrejsende løbeglade bliver de første til at løbe næste års Royal Run, da løbs-serien indledes i det sønderjyske.

Det afslørede Aabenraas borgmester Thomas Andresen, (V), da programmet for fejringen af 100 års-jubilæet for Genforeningen i 2020 blev præsenteret på et pressemøde på Folkehjem i Aabenraa torsdag formiddag.

Det er første gang, at Royal Run kommer til Sønderjylland siden løbets første udgave i forbindelse med kronprinsens 50 års-fødselsdag i 2018, hvor Esbjerg lagde asfalt til et af løbsarrangementerne.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke byer der kommer til at lægge hus til Royal Run 2020 - her bliver sløret løftet næste onsdag.

Det ligger dog allerede nu fast, at det bliver en sønderjysk by, der bliver udgangspunktet for hele royale løbsdag.

Kronprins Frederik fortalte allerede ved det seneste Royal Run i sommer, at han forventede, at løbet vil blive afviklet et sted i Sønderjylland næste år, 2020, som en del af markeringen af 100-året for Genforeningen.