Royal Run: Første løbetur i det fri

Mændene i Den Royale Træningsklub i Esbjerg - som TV SYD følger - har trænet vinteren over i en gymnastiksal. Nu skal de for første gang ud og løbe i det fri.

Fordi man er kommet i nærheden af de 60 år eller derover, kan man da godt rejse sig fra sofaen og komme i form. Det har en snes mænd fra Den Royal Løbeklub i Esbjerg gjort.

quote

Folk har lidt ondt af sig selv, men de skal bare presses lidt, så går det hele lidt meget nemmere. De kan nemlig godt, og har energien til det.

Kaj Ankersen, 72-årig løbetræner, Royal Run, Esbjerg

De vil nemlig fejre Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag i maj ved at løbe med i Royal Run. Mændene i Den Royale Træningsklub har trænet vinteren over i en gymnastiksal. De er blevet mål og vejet - ikke altid med den største tilfredshed. 

Nu skal en løbetur i det fri for første gang afprøves. 

Det starter i Esbjerg Atletik og Motions lokaler. Med drømme, og introduktion af deres løbetræner - 72-årige Kaj Ankersen. 

Vintertræningen har gjort det godt. Man kan næsten ikke høre de gamle led knage. Den garvede løbetræner Kaj Ankersen glæder sig til at løbe med dem: 

- Det lyser ud af dem, at vi skal i gang, siger han lige før start.

De begynder med opvarmning, og så at gå stille og roligt, - men snart sættes tempoet op.

- De er kommet ud for at motionere, siger Kaj Ankersen. 

Der bliver sagt av av under vejs, men løberne skal ikke regne med medlidenhed fra Kaj Ankersen:

- Det er jeg vant til at opleve, at folk har lidt ondt af sig selv, men de skal bare presses lidt, så går det hele lidt meget nemmere. De kan nemlig godt, og har energien til det. 

Kronprinsen løber i fem byer den 21. maj. Her også Esbjerg.