RUGBRØDSLAGKAGE

RUGBRØDSLAGKAGE

 

Det skal du bruge:

Lagkagebunde: 5 æg 100 g rørsukker 100 g brun farin 1 spsk kakao 4 spsk maizena 2 tsk bagepulver 125 g smuldret rugbrød.

Kagecreme: 1 dl mælk 1 dl fløde 2 æggeblommer 1½ spsk Maizena 25 g sukker

Korn fra ½ stang vanilje.

Afslutning: 2 dl piskefløde solbærsyltetøj revet mørk chokolade.

 

Sådan gør du:

Lagkagebunde: Pisk æg, rørsukker og brun farin sammen. Pisk kakao i. Bland Maizena og bagepulver, sigt det ned i dejen og bland. Bland rugbrødet i. Bag i en springform smurt med smør og drysset med rasp. Bag ved ca. 160 grader i ca. 25-30 min.

Afkøl kagen.

Kagecreme: Bland alle ingredienser i en gryde og varm op under omrøring indtil det begynder at tykne. Tag gryden fra varmen, pisk kraftigt, skrab cremen over i en

skål og drys med sukker. Sæt den på køl. Når cremen er sat på køl piskes den forsigtigt.

 

Afslutning: Pisk fløden til et let skum. Bland 1/3 af flødeskummet i kagecremen. Flæk kagen til to bunde. Fordel cremen på den nederste bund. Smør syltetøj på undersiden af den øverste bund. Læg bundene sammen. Fordel resten af flødeskummet ovenpå kagen og riv så chokolade direkte ned oven på kage