Birgitte ånder lettet op: Rullende brillebutik er fundet

Optiker Birgitte Bendixen kan ånde lettet op. Hendes rullende brillebutik - en sort Mercedes Sprinter med udstyr og brillestel til en samlet værdi på en million kroner er fundet i god behold.

Tidlig tirsdag aften ringede en årvågen borger til politiet og fortalte, at den sorte Mercedes Sprinter fra Mobil Special Optik i Varde stod på en parkeringsplads i Grindsted. Det oplyser vagtchef Ole Aamand, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Borgeren havde set omtale af den stjålne bus i medierne.

Her ved 20-tiden er den rullende brillebutik tilbage i indkørslen hos optiker Birgitte Bendixen på Bakkevej i Varde.

- Jeg er så lettet og lykkelig. At mit optikerudstyr er i god behold. Kun instrumentbrædt og noget af bilens elektronik er bekadiget, så jeg kan besøge den første kunde allerede i morgen formiddag, siger Birgitte Bendixen til TV SYD.

Klokken 03.31 i nat kørte ukendte tyve væk med optiker Birgitte Bendixens rullende brillebutik - en sort Mercedes Sprinter med udstyr og brillestel til en værdi af rundt regnet en million kroner.

Den rullede brillebutik stod parkeret i indkørsel til hendes hus på Bakkevej i Varde, og hun opdagede  først, at bilen var væk, da hun ved 9-tiden tirsdag morgen skulle ud til dagens første kunde.

Søndag aften klokken 23.39 forsøgte ukendte gerningsmænd at stjæle kostbart måleudstyr til synstest og behandling af øjensygdomme ved et indbrud privathospitalet Hamlet på Bavnehøjvej I Esbjerg - men tog flugten og efterlod udstyret udenfor hospitalet.

- De to indbrud ligner hianden med hensyn til det udbytte, som tyvene er gået efter. Derfor efterforsker vi også begge i sammenhæng. Det ligner bestilt og professionelt arbejde, siger politikommissær Ole Hillerup, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD. Han er leder i politiet lokale efterforskningscenter i Esbjerg.

Tidligere har der rullet en indbrudsbølge ind over det meste af landet, hvor tandlægeklinikker er blevet ribbet for udstyr, som er kørt til Østeuropa.

Ekstra alarm og sikkerhed

Hvorfor optikerbilen blev efterladt på en parkeringsplads i Grindsted, skal politiet nu i gang med at klarlægge.

I nat bliver der holdt ekstra øje med den rullende brillebutik i indkørslen i Varde - og i morgen bliver den udstyret med ekstra sikkerhed og alarmer, så den ikke igen bliver tyvenes bytte, forsikrer en glad Birgitte Bendixen, der har været hele følelsesregistret igen på 10 timer.