TV der bevæger dig

Rumænere dømt for hjemmerøveri mod guldsmed i Haderslev

00:26

Rumænske røveri dømt

1 af 2

Tre rumænske mænd er i Tyskland blevet idømt fængselsstraffe for blandt andet et hjemmerøveri hos et guldsmede-ægtepar i Haderslev.

Røveriet fandt sted den 7. april 2014 om natten. Klokken cirka 05.00 fjernede de en rude i ægteparrets privatbolig på første sal i Bispegade i Haderslev.

Med en pistol eller en pistollignende genstand samt et knytnæveslag i ansigtet tvang de indehaverens hustru ned i butikken i stueetagen, hvor de fik udleveret kontanter samt guldsmykker.

Derefter blev parret bundet med ledning fra et strygejern, og gerningsmændene forlod ejendommen. Ægteparret kunne kort tid efter frigøre sig og alarmere politiet.

De tre blev anholdt to måneder senere, den 7. juni i Tyskland. Deres domme omfatter også kriminalitet begået i Tyskland ? både inden røveriet i Haderslev og efter.

De tre mænd blev idømt henholdsvis seks år og tre måneders fængsel, syv år og ni måneders fængsel og 10 års fængsel.

Sagen er blevet opklaret efter en meget intensiv og omfattende efterforskning ? både lokalt og med indsættelse af mandskab fra centrale enheder hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Samtidig har der været et meget nært samarbejde med tysk politi.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden