TV der bevæger dig

Rumænske bander idømt i alt 340 dages fængsel

Fem rumænske mænd fordelt på to bander blev rutinemæssigt stoppet af tysk politi lige syd for den dansk-tyske grænse over to omgange i juli. Nu er de dømt ved Retten i Sønderborg.

Fem rumænske mænd er tirsdag eftermiddag dømt for blandt andet tyveri af cykler, værktøj og lastbildæk. Ved retten i Sønderborg blev det til i alt 340 dages fængsel svarende til knap et år for rumænerne, der samtidig alle blev udstyret med et indrejseforbud i seks år af dommeren.

Rumænerne blev rutinemæssigt stoppet af tysk politi lige syd for den dansk-tyske grænse over to omgange i juli. Tirsdag morgen blev de udleveret til dansk politi, og de fem rumænere blev fremstillet i grundlovsforhør i Sønderborg. 

Den ene bande bestod af tre mand på på henholdsvis 29 år, 37 år og 37 år, mens den anden bande bestod af to på 22 år og 25 år.

I den første bande blev to rumænere dømt for tyveri af cykler, hvilket blev takseret 60 dages fængsel og indrejseforbud i 6 år. Èn blev dømt for hæleri, hvilket udløste 40 dages fængsel og indrejseforbud. De tre blev rutinemæssigt stoppet af tysk politi lige syd for Frøslev-grænseovergangen ved den dansk-tyske grænse den 7. juli med fem cykler samt en del Hilti værktøj i bilen. To af cyklerne var anmeldt stjålet i Aalborg-området.

De to sidste rumænske mænd havde stjålet lastbildæk og fælge og erkendte i grundlovsforhøret hæleri. Det blev for begges vedkommende til 90 dages fængsel og indrejseforbud. Tysk politi anholdt dem den 9. juli ved rasteplads Ellund på motorvejen og fandt i varebilens ladrum 16 nye lastbildæk med fælge. Dækkene med fælge var samme nat stjålet i Padborg og havde en samlet værdi af ca. 80.000 kr.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden