Rumænere kom med fly - anholdt i skov-hule efter indbrud

To rumænske indbrudstyve fundet af hundepatrulje i skov ved Billund efter indbrud i virksomhed.

To ud af tre rumænere skiftede søndag deres hule i skoven ud med en fængselscelle. De blev natten til søndag opsnuset af en hundepatrulje efter et indbrud i en virksomhed i Billund og anholdt.

Den ene blev fundet kl. 03.38 i den skov-hule i nærheden af Billund, som de havde boet i siden ankomsten to dage tidligere. Den anden blev fundet kort tid efter under en bro i nærheden. Den tredje slap væk og er stadig ikke fundet.

I slutningen af sidste uge landede de tre rumænere i Billund Lufthavn. De to anholdte forklarede ved grundlovsforhøret søndag, at de var kommet til Danmark for at søge arbejde. Da de havde brugt alle deres penge og ville hjem, begik de indbruddet i virksomheden Ball Group på Kløvermarken i Billund.

Uden for virksomheden fandt politiet en computer og en iPad, som var blevet efterladt af tyvene, som formentlig ikke nåede at få noget med sig.

Straksdom og 40 dage

Politiet satte straks en eftersøgning med hunde i gang og fandt de to rumænske mænd på 23 og 26 år.

Allerede om eftermiddagen søndag blev de to mænd fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Her erkendte de indbruddet i virksomheden og blev idømt 40 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark samt indrejseforbud i seks år.

De to mænd modtog dommen.

Enkeltbilletter med fly

Anklager Pernille M.A. Moesborg fra Sydøstjyllands Politi fortæller, at rumænerne var i besiddelse af flybilletter.

- Det er usædvanligt, at de er kommet med fly. De var dog meget samarbejdsvillige i retten ved at erklære sig skyldige i forholdet, fortæller hun til TV SYD.