TV der bevæger dig

Rumænere sigtes for brutalt hjemmerøveri

1 af 5

To rumænske mænd sigtes for et brutalt hjemmerøveri mod en guldsmed og hans hustru i Haderslev den 7. april. De er i Tyskland sigtet for flere røverier og indbrud.

Politiet mener også, at de samme mænd lavede indbrud i Centrum Smykker i Vojens i marts.

To mænd trængte ind i guldsmedeparrets bolig på første sal over butikken i Bispegade. Med en pistol og en hobbykniv truede de parret til at udlevere smykker og kontanter i lejligheden. De tvang kvinden ned i forretningen, hvor de også stjal varer for et stort beløb samt kontanter.

Tre rumænske mænd på 21, 29 og 31 blev i begyndelsen af juni anholdt for et røveri i Delmenhorst ved Bremen. De tre har siden siddet fængslet i Tyskland.

Undervejs i efterforskningen fik tysk politiet oplysninger om, at den samme gruppe måske havde begået flere røverier og indbrud i Bremen-området. Bl.a. et røveri mod en 70-årig kvinde.

Lokalpolitiet i Haderslev og efterforskere fra Organiseret Kriminalitet i Esbjerg har efterforsket sagen i nært samarbejde med de tyske kollegaer. Det stod hurtigt klart, at det sandsynligvis var østeuropæiske mænd, der stod bag de to sager i Danmark.

Begge sagerne vil blive behandlet ved retten i Tyskland. Anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjylland har dog forbeholdt sig ret til, at hjemtage de tre gerningsmænd efter en eventuel dom, så de kan idømmes et indrejseforbud i Danmark. Den del af strafudmålingen, kan en tysk ret nemlig ikke tage stilling til, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Se flere fotos fra gerningsstedet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden