TV der bevæger dig

Rumænsk trick-tyv har været på spil over hele landet

- Vi arbejder videre med sådanne sager, også selvom en gerningsmand allerede er dømt, siger vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Peter Thaysen.

En sag, hvor en 31-årig rumænsk mand blev anholdt og dømt for trick-tyveri mod en ældre mand i Tørring, breder sig nu til hele landet.

Tilbage i oktober måned anholdt Sydøstjyllands Politi en 31-årig rumænsk mand for trick-tyveri mod en ældre mand i Tørring.

Efterforskningen af den rumænske mands aktiviteter i Danmark kortlagde en lang række trick-tyverier  i Ribe, Grindsted, Billund og København.

Den rumænske tricktyv blev idømt syv måneders fængsel og udvisning af Danmark i seks år for disse sager - men det stopper ikke her.

Den fortsatte efterforskning har nemlig resulteret i en række nye sager mod manden – herunder et trick-tyveri mod en 92-årig kvinde fra Herlev. Ved dette trick-tyveri fik kvinden i sommer stjålet sin pung, og tyveriet foregik ved at den rumænske trick-tyv smurte olie på den ældre kvindes jakke og herefter tilbød hende hjælp til at tørre olien af. Der opstod forvirring, og kvindens pung blev stjålet.

- Det er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder videre med sådanne sager, også selvom en gerningsmand allerede er dømt – og på, at vi samarbejder på tværs af politikredsene, siger vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Peter Thaysen i  en pressemeddelelse

På baggrund af den nye sigtelse i Herlev-sagen og en række andre sager fra Kalundborg, Middelfart og Herning vil anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi nu at arbejde på at få idømt den 31-årige rumænske mand en ekstra straf.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden