Rumænske røvere fældet af en bakke jordbær og flødefarvet bil

En bakke jordbær og et foto af røvernes lidt specielle bil har nu ført til, at tre rumænere skal halvandet år i fængsel for grove røverier mod ældre kvinder.

Tre rumænske statsborger - to mand og en kvinde - er ved Retten i Kolding blevet dømt for grove røverier på åben gade mod to ældre kvinder.

Det ene blev begået i Give og det andet i Hobro. Røverierne fandt begge sted i maj måned i år, hvor de dømte også blev anholdt og varetægtsfængslet. 

quote

Der er udmålt nogle strenge straffe i sagen, og retten lagde blandt andet lagt vægt på, at der var tale om røverier, der blev begået af flere personer, og at ofrene var ældre kvinder.

Pernille Moesborg, specialanklager, Sydøstjyllands Politi 

- Ved røverierne henvendte de sig til de ældre kvinder og spurgte om vej til sygehuset. De fremviste falske smykker, som de ville sælge, og så fastholdt de ofrene, mens de rev de ældres ægte guldsmykker fra dem, siger specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse om dommen.

Forud for anholdelsen havde politiet fået stor hjælp fra offentligheden til at finde de tre rumænere, der i forbindelse med røverierne var set køre i en meget karakteristisk bil, som også blev foreviget af en fotograf under kørsel i Vejle.

Et andet vidne kunne fortælle, at hun havde set den karakteristiske bil med flere personer i, og at hun på bagsædet havde observeret en kvinde med en stor bakke jordbær. Via jordbærrene, der blev solgt i en særlig bakke, fandt Sydøstjyllands Politi frem til den butik, der solgte dem, og her fremgik de tre dømte tydeligt på butikkens videoovervågning. Dermed kunne politiet forbinde de tre rumænere til området og til den karakteristiske bil. 

Ved Retten i Kolding blev de fredag alle tre idømt halvandets års fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

- Der er udmålt nogle strenge straffe i sagen, og retten lagde blandt andet lagt vægt på, at der var tale om røverier, der blev begået af flere personer, og at ofrene var ældre kvinder, siger specialanklager Pernille Moesborg.

De tre dømte modtog dommene.