Rumænske skrot-tyve blev vækket og fik lyndom

23 timer efter deres anholdelse på fersk gerning var to rumænske skrot-tyve både anholdt, dømt og udvist.

Det var et telefonopkald fra en skrot-virksomhed i Hedensted, der afslørede de to tyve. Ansatte i skrot-firmaet undrede sig over, at der holdt en fastkørt bulgarsk indregistreret varevogn på en skovvej tæt ved virksomheden. 

I bilens varerum fandt en politipatrulje to sovende rumænere, og en politihund snuste sig hurtigt frem til en større bunke med skrotkabler. Sporet ledte til skrotvirksomheden, hvor de to rumænere var kommet ind ved at kravle over et hegn og klippe pigtråd i stykker. Da de ville forlade stedet, kørte de dog fast i noget mudder med deres varebil og havde et så stort besvær med at komme fri, at de besluttede sig for at lægge sig til at sove i bilen.

Blot 23 timer efter anholdelsen erkendte de to rumænere sig skyldige i Retten i Horsens. De erkendte at have stjålet i alt 900 kilo skrot til en værdi af omkring 13.000 kroner. De to har også tidligere hentet stjålet skrot - tilbage i juni i år var de begge blevet stoppet ved grænsen til Tyskland med bilen fyldt med skrot.

Retten fastsatte straffen til 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i seks år. De to rumænere skal derudover betale sagens omkostninger.

- Ved udvisningen fandt retten, at de, trods de er EU-borgere, udgjorde en reel trussel for en grundlæggende samfundsinteresse. Retten lagde særlig vægt på, at de kom til Danmark i mandags, tyveriets karakter og at de ingen tilknytning har til Danmark. De blev derfor udvist af Danmark i seks år, oplyser anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi, Tobias Engby, i en pressemeddelelse om dommen.

Rumænerne blev straks indsat til afsoning og bliver derefter sendt ud af landet.