TV der bevæger dig

Rundspørge: Mere fartkontrol er fint

Flere fotovogne er helt okay, viser ny rundspørge.

Hver anden dansker synes at firdoblingen af politiets fotovogne er en god ide. Det viser ny rundspørge lavet for Rådet for sikker Trafik.

To ud af tre danskere (64 procent i rundspørgen) mener, at fotovogne er god måde at regulere trafik på. Hver anden dansker (56 procent i rundspørgen) mener, at den markante forøgelse af fartkontroller er en god idé.

Det viser en rundspørge blandt 4.342 repræsentativt udvalgte danskere, som Epinion har lavet for Rådet for sikker Trafik.

- Der er jo ingen, som er specielt glade for at få fartbøder, og derfor har vi også set en ophedet debat de seneste uger. Men når det kommer til stykket, så kan danskerne godt se det fornuftige i, at man skal overholde fartgrænserne, siger Mogens Kjærgaard Møller, direktør for Rådet for sikker Trafik, til Søndagsavisen.

Ude i landets politikredse har man også mærket danskernes glæde for fartkontrol i kølvandet på firedoblingen af fotovogne. Rigspolitiet oplyser til Søndagsavisen, at næsten alle politikredse dagligt får henvendelser fra borgere, som gerne vil have en fotovogn ud i lokalområdet.

I Syd- og Sønderjyllands Politi har man mærket en stigende interesse siden starten af februar.

- Vi bliver typisk kontaktet af borgere, som bor ud til en vej, hvor der generelt bliver kørt for stærkt. Vi vurderer så deres henvendelse, og hvis vi mener, at det giver god mening at stille en fotovogn det pågældende sted, så gør vi det meget gerne, siger Søren Knudsen, Politikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Samtidig med firedoblingen af fotovogne trådte reglen om ejeransvar i kraft, så det fremover er ejeren og ikke føreren af bilen, der får en fartbøde. Selvom det tiltag også er blevet mødt med massiv modstand, viser undersøgelsen, at 49 procent af danskerne mener, at det er en god idé. Kun 17 procent er imod.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden