Rundstykker hitter i syd

I Syd- og Sønderjylland ryger der flere rundstykker over disken end i resten af landet.

Hvis du bor i Syd- eller Sønderjylland, så er der en god chance for, at du bestiller håndværkere, grovstykker, horn eller spanske, når du kommer forbi en bager.

Syd- og sønderjyderne køber nemlig langt flere rundstykker end andre borgere i landet. Faktisk 54 procent flere, viser tal fra Coops kundeundersøgelse om danskernes madvaner.

- Siden 2009 har vi fulgt danskernes madvaner. Hver uge spørger vi 500 tilfældigt udvalgte danskere om, hvad de har fået at spise. På den måde får vi et godt billede af, hvad vi danskere spiser, siger analysechef i Coop Lars Aarup til TV SYD.

Interessen for de små runde stykker kan de blandt andet mærke hos Gertz Danish Bakery i Kolding.

- Vi har altid kunne mærke interessen for rundstykker. Det er populært at sidde derhjemme i weekenden med rundstykkerne, men vi kan også se, at virksomhederne er med i hverdagene, siger bagermester Frank Juhl Nielsen til TV SYD.