Rygning forbudt - slik ildeset

På LEGO er det forbudt at ryge. Nu har koncernen fjernet slikautomater og kantinerne vil ikke længere servere søde sager.

Rygning er forbudt på LEGO. Slik er tilladt - endnu. Men medarbejderne skal have det med hjemmefra, for det kan ikke længere købes på fabrikkerne.

Seniorkonsulent i Health and Safety hos LEGO, Jacob Hindhede siger, at koncernen i flere år har arbejdet for at fremme sundheden blandt medarbejderne.

- Men vi opdagede, at vi var tvetydige i vores signaler. Vi støttede medarbejdernes sunde livsstil, men med den anden hånd stillede vi unødige fristelser frem og gjorde det sværere for dem at leve det sunde liv, siger han til P1 Morgen.

LEGO har også rygestop kurser og adskillige træningshold, som medarbejderne både kan være med i.
Men koncernen går alt for vidt, mener lektor ved CBS, Nanna Mik-Meyer, der er sociolog og forsker i blandt andet sundhed på arbejdspladserne.

Hun frygter, at medarbejderne bliver opdelt i A- og B-hold.
- Jeg kan slet ikke forstå, at virksomheden påtager sig det her ansvar. Alle ved at det er usundt at drikke for mange sodavand, spise for meget slik eller dyrke for lidt motion. Men alligevel er det hvad en stor gruppe af borgere gør. Og når arbejdspladsen så regulerer det her område, så vil medarbejderne i stedet være nød til at skjule det, siger hun til P1 Morgen.