Så graves der til dobbelt-sporet

Fra mandag middag og de kommende tre uger skal passagererne skifte til tog-busser mellem Vamdrup og Vojens. Nu skal Banedanmark nemlig grave ud til dobbeltsporet.

Arbejdet gik i gang mandag, efter at der har været forberedelser til det nye spor hver mandag i lang tid. Her har der også kørt busser med togpassagererne.

Men i de kommende tre uger skal der graves i døgndrift.

TV SYD har besøgt arbejdspladsen, som skal give plads til dobbeltsporet fra Lunderskov til Tinglev.

Strækningen mellem Vamdrup og Vojens er enkeltsporet. Banedanmark anlægger nu et dobbeltspor og opgraderer hastigheden til 160 km/t på strækningen. Det betyder, at strækningens kapacitet bliver udvidet betragteligt.

I 1996 blev strækningen Vojens-Tinglev moderniseret. Nu hvor banen udvides med et ekstra spor mellem Vamdrup og Vojens, bliver hele strækningen mellem Tinglev og Fredericia dobbeltsporet.

Anlægsloven for projektet blev vedtaget den 23. maj 2012. Siden vedtagelsen er der gennemført ekspropriationer, jordboringer og arkæologiske forundersøgelser på strækningen.

Det nye dobbeltspor skal tages i brug næste år.

Banedanmarks video om projektet

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.