Sønderborg blev digital højdespringer

Medarbejderne i Borgerservice i Sønderborg jubler. Kommunen vandt konkurrencen om at blive Danmarks digitale højdespringer i et tæt opløb med Varde.

24 pct. flere borgere fik sig en digital postkasse i Sønderborg Kommune i løbet af to måneder. Det resultat skyldes i høj grad netop medarbejderne i Borgerservice har besøgt dagligvarebutikker med borgerbussen og sørger for at oprette digitale postkasser på store virksomheder og intern i kommunen.

Konkurrencen var udskrevet af Digitaliseringsstyrelsen. Den understreger, at resultatet skal tages med et gran salt , fordi kun 40 kommunen var med.

- Det er dejligt, at så mange kommuner har bakket op om initiativet og er godt i gang med at hjælpe danskerne med digital post, siger direktør Lars Frelle-Petersen . Og jeg er imponeret over den opfindsomhed og det engagement, der lægges for dagen i kommunerne.

Sønderborg vandt knebent over Varde og Skanderborg og Halsnæs. Men Skanderborg vandt en anden konkurrence om at have flest borgere med digital postkasse. I Skanderborg Kommune har flere end to ud af fem borgere mulighed for at modtale digital post.

- Borgerne har stået i kø og vist, at de også gerne selv hjælper til. Vi har også et rigtig godt samarbejde med frivillige organisationer, som hjælper ældre med pc-kurser, og jeg har noteret mig, at over 200 ældre mødte op til et møde på biblioteket om digital post. Det er rigtig godt gået og lover godt for den videre udvikling, siger borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune.

 

 

  •  Konkurrencen har kørt 25.11.2013-25.1.2014
  •  Konkurrencen var del af den fællesoffentlige kampagne i forbindelse med overgangen til obligatorisk digital kommunikation
  •  Den 1. november skal danskerne have en digital postkasse
  •  Målet er, at 80 pct. af al skriftlig kommunikation med det offentlige er digital ved udgangen af 2015