Sønderjyske borgmestre uenige i lockout

Lærerne møder massiv modstand i den politiske verden, men borgmestrene i Sønderborg og Aabenraa går imod strømmen og er overvejende uenige i lockouten af lærerne. Det viser en rundspørge lavet af TV SYD.

TV SYD har spurgt 14 af de 15 borgmestre i Syd- og Sønderjylland, om de er enige eller uenige i KLs lockout af lærerne?

Otte af borgmestrene er helt enige i lockouten, mens tre kommuner er overvejende enige. En borgmester ønsker ikke at svare med den begrundelse, at kommunen har givet KL forhandlingsmandat og dermed også automatisk er enige i KL's beslutninger - også når det drejer sig om lockout. De sidste to borgmestre er til gengæld overvejende uenige.

Det drejer sig om Aabenraa borgmester Tove Larsen (S) og Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Undersøgelsen viser også at et flertal af borgmestrene synes, at regeringen skal gribe ind i konflikten med et lovindgreb.

 

SE HELE UNDERSØGELSEN HER

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser dog indtil videre at gribe ind i konflikten.

- Det er forkert at tale om et lovindgreb. Vi skal lade konflikten køre, sagde Helle Thorning-Schmidt ifølge Ritzau ved sit ugentlige pressemøde.

- Jeg er fuldstændig klar over, at det påvirker rigtig mange børn og familier, men det ændrer ikke ved, at det er den danske model, at man har mulighed for at sætte lockout og strejke i værk, sagde Helle Thorning-Schmidt

Hvad synes du? Ønsker du et hurtigt indgreb fra regeringen?

Deltag i debatten på www.facebook.com/tvsyd

Se mere om undersøgelsen i TV SYD Nyheder kl. 19.30.

 

 

Rundspørge - borgmestres holdning til lockout Rundspørge - borgmestres holdning til lockout: