TV der bevæger dig

Så blev de endelig enige

Esbjerg Byråd har mandag aften vedtaget en ny restaurationsplan. Foto: ARKIV

Efter et år med mange stridigheder mellem restauratører, politi og bevillingsnævn har Esbjerg Byråd nu vedtaget en ny restaurationsplan.

De har ikke været gode venner meget længe. Men det er de blevet nu. I hvert fald er de blevet enige om, at værtshuse med morgenbevilling må holde åbent til til 6.30, men dog stoppe udskænkningen kl. 6.00 og derefter lade gæsterne sive ud.

Bevillingsnævnet og politiet krævede i første omgang, at visse værthuse skulle lukke klokken 05.00, og det startede uvenskabet.

Til gengæld skal restauratørerne nu være med til at stoppe de unge under 18 år fra at drikke og eventuelt helt opholde sig på værtshusene.

- Det har hele tiden været vores ønske at passe bedre på de unge, der går i byen. De har ikke noget at gøre på disse værtshuse og kan jo alligevel ikke få skænket alkohol. Det har restauratørerne heldigvis været meget positive overfor, siger bevillingsnævnets formand Henrik Vallø til TV SYD.

Et andet stridspunkt har været det individuelle skøn i behandlingen af bevillinger. I den nye restaurationsplan er der nu listet en række vilkår, som restauratørerne kan forholde sig til, når de søger om en bevilling, men at der ved hver behandling bliver foretaget en konkret individuel vurdering med udgangspunkt i alle de listede vilkår og hensyn.

Stridighederne betød, at parterne måtte have en række dialogmøder i januar, hvorefter en ny plan har været i høring. Og altså nu er vedtaget.

Restaurationsplanen for Esbjerg Kommune træder i kraft 1. januar 2016.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden