TV der bevæger dig

Så kan banearbejderne holde lidt fri?

TV SYD sendte fredag direkte fra det nye dobbeltspor - kort før strækningen blev lukket.

Banedanmark foto af sporarbejder.

Kæmpemaskiner har justeret sporet omkring Vamdrup.

1 af 3

Kl. fire mandag morgen blev strækningen mellem Vamdrup og Vojens åbnet for tog igen. Og efter en hektisk weekend kan bane-arbejder holde nogle fortjente fridage.

Mellem Vamdrup og Vojens har der siden fredag været arbejdet med spor-justering og opsætning af strøm-portaler på det nye dobbeltspor, som skal tages i brug om få måneder.

Over hele landet, men specielt på Fyn, har sporarbejder giver gener for de rejsende. På Fyn har strækningen fra Odense til Fredericia været totalspærret i 56 timer for at nå så meget som muligt i mini-ferien omkring Kr. Himmelfartsdag.

- Togene kom tilbage på sporet planmæssigt på Østfyn klokken 5 søndag morgen og klokken 9 på Vestfyn - fire timer senere end planlagt, fortæller trafikdirektør Peter Svendsen, Banedanmark. I løbet af dagen har en signalfejl desværre givet forsinkelser i togtrafikken over Fyn.

Trængslerne på Fyn fortsætter i øvrigt hen over sommerferien, hvor sporet mellem Odense og Fredericia skal gennemgå en omfattende renovering.

- På strækningen kører der færre, men længere tog i dét ene spor, mens vi arbejder i det andet i henhold til den særkøreplan, der tidligere er annonceret, noterer trafikdirektøren.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden