TV der bevæger dig

Sømandsmission flytter til Vejle

Den gamle bygning - fra 1899 - huser nu Indenlandsk Sømandsmissions hovedkontor. (Googlemaps/ Streetview)

Indenlandsk Sømandsmission  har flyttet sit hovedkontor til en statelig gammel bygning på havnen i Vejle. Samtidig markerer organisation, at det flydende sømandshjem, missionsskibet Bethel, er blevet moderniseret. Bibelskibet ligger i Vejle havn frem til mandag.

Sømandhjemmene er skabt for at drive mission blandt søfolk og fiskere. Indenlandsk Sømandsmission driver otte sømandshjem, hvoraf de syv ligger i Jylland, bl.a. i Fredericia. Dertil kommer fire sømandshjem i Grønland.

- I vore dage er det vigtigt, at man kan se hinanden i øjenne, når der skal skabes gode ideer, siger generalsekretær Frede Ruby Østergård til TV SYD. Vi har fem missionærer, og de har behov for at mødes en gang imellem.

Drives i særlig ånd

I dag er sømandshjemmet meget andet end det var for 50 år siden.
 
De markedsføres som billige overnatningsmuligheder for famlier.

- Vores sømandshjem i Nyhavn regnes for en af de 25 bedste hoteller i Europa, siger Frede Østergård. Men det tror jeg, at det handler om den ånd, vi forsøger at drive vore hjem med.

Bibelskib moderniseret

Bibelskibet er bemandet 24 timer i døgnet og sejler rundt mellem havne. Skibet er blevet restaureret for over en million. Der er mulghed for at besøge det, mens det ligger i Vejle havn.

Foruden sømandhjemmene driver Indenlandsk Sømandsmission et kursus sted i Marstal. Her holdes hen over sommeren fem sommerophold kun for enker af sømænd eller fiskere.

Her bor Indenlands Sømandsmission.

Vis stort kort

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden