TV der bevæger dig

Sønderjysk slagter henter guld i tysk pølsekonkurrence

00:42

Slagter Lampe med guldmedaljen for kålpølserne hentet i Stuttgart i Tyskland. Steen Lampe og Bent Lampe (3. og 2. generation af slagterfamilien fra Haderslev) Foto: Slagter Lampe

1 af 2

Gode råvarer, stærke håndværkertraditioner og fingerspidsfornemmelse det er Slagter Lampes opskrift på succes i Tyskland, hvor han for nylig hentede hele 9 medaljer for sine pølser.

Den sønderjyske klassiker, Kålpølsen, fik guldmedalje sammen med to andre pølser.

-Vi er meget stolte, vi har været kendt for vore gode Kålpølser i alle 3 generationer, og det er et af vore bedst sælgende produkter, fortæller slagtermester Steen Lampe.

Tyskland er berømt for sin pølseproduktion, og ved den årlige slagtermessen i Stuttgart deltog omkring 1200 forskellige pølse- og skinkeprodukter, derfor er slagter Lampe særlig stolt over de fine placer.

-Den Tyske slagterkonkurrence ligger på et højt niveau og det flotte resultat er vi meget glade for.

De Tyske fagdommere var heller ikke i tvivl, kvaliteten var overbevisende og Slagter Lampe fik 3 guld-, 3 sølv- og 3 bronzemedaljer med hjem til Haderslev.

De medaljer gik både til de klassiske pølser, men også helt moderne pølser. Bl.a. Chorizo Brunchpølser, som også fik guldmedalje i Stuttgart.

 

Medajlefordeling:

Guld: Kålpølser, Chorzio Brunchpølser, Hvidløgs spegepølse.
Sølv: Thepølse, Kro Salami, Rostbratwurst
Bronze: Cheese BBQ, Valnødde spegepølse, Spegeskinke.

 

 

Kålpølser:

Den sønderjyske kålpølse, som var en af guldvinderne ved pølsekonkurrencen i Sydtyskland, er en traditionel Sønderjysk jule- og nytårsspise. Det er en typisk sønderjysk specialitet. Kålpølsen er en kødfuld røget pølse, der klassisk serveres til Sønderjyske egnsretter som stuvet hvidkål eller grønlangkål, og som også indgår i mere moderne retter hos landets kokke. I løbet af de seneste 10 år, har Kålpølserne også fundet vej til grillen og derfor sælger Slagter Lampe nu Kålpølserne hele året.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden