TV der bevæger dig

Søvndal ramt af blodprop

00:28

Foto: Colourbox Foto: John Ehbrecht

1 af 2

Udenrigsminister Villy Søvndal er i dag blevet ramt af en blodprop i hjertet. Det oplyser udenrigsministeriet.

Den 61-årige Villy Søvndal fik et ildebefindende og blev efterfølgende opereret i hjertet på Rigshospitalet. Operationen er en såkaldt ballonudvidelse, og ifølge Udenrigsministeriet har ministeren det godt.

Den læreruddannede Søvndal, der bor i Sdr. Bjert ved Kolding, blev udenrigsminister efter regeringsskiftet i 2011. Han var formand for SF fra 2005 til 2012.

De udenrigspolitiske opgaver vil blive varetaget af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), udviklingsminister Christian Friis Bach (R) samt handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), indtil Villy søvndal (SF) er tilbage i jobbet som udenrigsminister efter sin operation.

Det oplyser statsministeren på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

- Vi har jo to ministre på Asiatisk Plads, som selvfølgelig varetager de opgaver, som de nu engang har.

- Og så må jeg også sige, at jeg selv har ganske mange udenrigspolitiske opgaver, så området er dækket. Og som sagt forventer jeg, at han er tilbage tilbage på sin pind og varetager sine opgave om ganske kort tid, siger Helle Thorning-Schmidt.

 

 

  •  Villy Søvndal er født 4. april 1952 i Linde i Struer Kommune.
  •  Han blev Hf-student fra Nørre Nissum Seminarium i 1971 og uddannet lærer fra Kolding Seminarium i 1971.
  •  Fra 1980 til 1992 var han lærer ved Kolding Skolevæsen.
  •  I 1976 meldte Villy Søvndal sig ind i Socialistisk Folkeparti, og fra 1982 til 1994 var han medlem af byrådet i Kolding.
  •  I 1994 blev han valgt til Folketinget og fik i 2005 formandsposten i Socialistisk Folkeparti.
  •  3. oktober 2011 blev han udenrigsminister efter at have bragt SF i regering for første gang ved valget i september 2011.
  •  7. september 2012 meddeler Villy Søvndal, at han trækker sig fra formandsposten, men at han fortsætter som udenrigsminister.
  •  22. oktober 2013 bliver han ramt af en blodprop i hjertet og gennemgår en vellykket operation. Udenrigsministeriet forventer, at han genoptager arbejdet i løbet af kort tid.
  •  Villy Søvndal har desuden bestredet flere tillidshverv. Fra 1986 til 1994 var han medlem af Sammenslutningen af Sociale Udvalg i Danmark (SASU). Og fra 1991 til 1994 sad han som formand for Pædagogers og Klubfolks Pensionskasse (PBU).
  •  Villy Søvndal er fraskilt og har tre børn.
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden