Så blev der samlet ind til flygtningene

Frivillige fra Dansk Flygtningehjælp var i dag rundt og ringe og banke på døre for at samle ind til verdens flygtninge.

Flygtninge har fået rykket deres liv op med roden. Mange har mistet kontakten til deres familie, naboer og venner. De har ikke mulighed for at give deres børn og syge fornødne ting som medicin, mad, drikke, tøj og sko og de lever i uvished omkring, hvad fremtiden byder dem.

Derfor havde Linda Eriksen fra Rødding i dag taget sine døtre Sjanne og Emilie med ud på gaderne i Rødding for at samle ind til verdens flygtingene, og hun er slet ikke i tvivl om, at pengene kan gøre en forskel for de mange mennesker.

Dansk Flygtningehjælp har lavet en opgørelse, som viser hvor langt 1000 kr. rækker til en familie på flugt: Køkkengrej til otte familier, rent vand til 200 flygtninge eller vintertøj samt tæpper til en hel familie. Dette er tre eksempler på, hvor langt pengene rækker, som en gennemsnitlig indsamler for Dansk Flygtningehjælp får i bøssen på de tre timer, en indsamling tager.

 

Linda Eriksen fra Rødding ude at samle ind for Dansk Flygtningehjælp sammen med døtrene Sjanne og Emilie.

 

Pengene fra årets indsamling er ikke øremærket, men bliver brugt til at kunne yde en akut indsats i de områder, hvor behovet er størst. Pt. er der et ekstra stort behov i Sydsudan og hos de millioner af syriske flygtninge.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.