TV der bevæger dig

Så er der P-ballade på Fanø

02:04

De første to ugers ulovlig parkering er gratis. Video: Finn Grahndin, TV SYD.

De første to ugers ulovlig parkering er gratis, men så...

1 af 2

Med et knebent flertal - 5 mod 4 - har Fanø Byråd valgt at indsætte parkeringsvagter. Kritikerne frygter turisternes reaktion.

Det er første dag for p-vagterne Agim Neziri og Lilli Olesen. Altså her på Fanø.

De kommer fra Parkeringskontrol Nord - eller blot P-Nord - som nu har fået en tre år lang kontrakt på parkeringskontrol på øen.

Med et knebent flertal 5 mod 4 har byrådet besluttet at indføre parkeringskontrol på Fanø. Hidtil har det lokale politi stået for kontrollen.

- Men politiet har meldt ud, at de ikke længere vil bruge mandskab på dette arbejde. Derfor må vi nu hyre et selskab til at gøre det, siger Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste. Hun er formand for Erhvervs-, Natur og Teknikudvalget og stemte for indførelsen af p-vagter:

- Hvorfor skal vi have skilte, der fortæller at man må parkere i for eksempel en time, hvis man ikke vil håndhæve reglerne, siger hun.

Fanø Lokalliste havde flertal sammen med SF, de konservative og Miljølisten. Modstanderne og nej-sigerne var Socialdemokratiet og Venstre.

Viceborgmester Marius Nielsen fra Venstre frygter, at turisterne bliver så sure over at få p-bøder, at de holder sig væk. Hvilket vil gå ud over handelslivet. Samtidig er han bekymret over det dårlige rygte, som P-Nord har fra for eksempel Esbjerg.

- Da der ikke var så meget at lave for dem i Esbjerg, søgte de ud i villakartererne for at nappe folk dér, så jeg er meget nervøs, siger han.

De første 14 dage uddeler p-vagterne ikke p-afgifter men foldere.

- De fortæller om, hvor man lovligt kan parkere og hvilke regler, der gælder, fortæller Agim Neziri, der er selskabet formand i Varde, Esbjerg, Billund og nu også Fanø.

 Lokalpolitiet har foreløbig uddelt 10 P-afgifter i år.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden