Så er det afgjort: Kampen aflyst

Mini-snestormen betyder, at aftenens lokalbrag i superligaen på Haderslev Stadion er aflyst. I kampen skulle Sønderjyske have mødt ærkerivalerne fra Esbjerg.

En aflysning skal helst ske så tidligt som muligt af hensyn til bl.a. tv og modstanderne. Men Sønderjyske vurderer også, at der kan bliver problemer med at rydde sne på tribunerne. Der er både spillernes sikkerhed og publikums sikkerhed at tage hensyn til.

I lørdags blev superligakampen mellem Nordsjælland og AaB afbrudt efter 18 minutters spil på grund af kraftigt snefald.

Rigtig beslutning

Sønderjyskes træner, Lars Søndergaard, er helt enig i beslutningen om at aflyse aftenens superligakamp mod Esbjerg, efter at vintervejret har begravet Haderslev Fodboldstadion, mens stormen suser hen over Sønderjylland.

- Det er godt nok, for når man kigger ud af vinduet og ser, hvordan vejret er, så er det i hvert fald ikke til fodbold, konstaterer Lars Søndergaard.

Hans hold har startet foråret med to nederlag, og Søndergaard havde håbet at få de første point ind i regnskabet mod Esbjerg.

Esbjerg vil spille

Men han er alligevel godt tilfreds med aflysningen og deler ikke sin kollega, Esbjerg-træner Jess Thorups holding om, at kampen skal spilles uanset vejret.

- Hvis vejret ikke er til fodbold, og hvis banen er dækket af sne, er det tilfældigheder, der afgør kampene. Det er der nok af i forvejen.

- Vi havde da glædet os til at spille kampen, for vi trænede på banen i fredags, og da var der solskin og ingen vind, og det var en fantastisk lækker bane at spille på. Så det er da ærgerligt, men det er det mest fornuftige at gøre, siger Lars Søndergaard.

DBU vil senest tirsdag finde en ny dato at afvikle opgøret mellem de sydjyske rivaler.