Så er det for alvor blevet julefrokosttid

De kommende weekender er der for alvor tryk på i nattelivet. De mange julefrokoster sørger for, at der er flere gæster i byen. Derfor gælder det om at holde øje og passe på hinanden, lyder det fra politiet.

Julefrokosttiden betyder, at der torsdag, fredag og lørdag vil være flere mennesker i nattelivet i de større byer, hvor mange af dem, der deltager, ikke vil være vant til at tage del i nattelivet.

Her er Sydøstjyllands Politis opfordring til de festglade julefrokostdeltagere, at de holder øje og tager vare på hinanden, når de tager i byen sammen.

- Hjælp hinanden til at holde det gode festhumør, grib ind hvis en påvirket ven f.eks. ønsker at køre bil eller opfører sig uhensigtsmæssigt over for andre julegæster, og hjælp din kollega, ven eller veninde, hvis de ikke er i stand til at tage vare på sig selv og ikke evner at komme sikkert hjem,siger politiinspektør Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Politiet vil være synligt til stede i nattelivet for at understøtte, at det skal være en god oplevelse at gå i byen i juletiden. De fleste ved godt, hvordan de skal opføre sig, men er der nogen, der ikke ved det, og så griber vi ind.

Pas på dine ejendele
Sydøstjyllands Politi opfordrer også årets julefrokostgæster til passe på deres ejendele, når de tager i byen.

- Hold øje med din pung og telefon og hold tasken lukket, hvis du opbevarer dine ejendele her. Bruger du dit kreditkort, så vær opmærksom på at holde hånden over, når du taster din kode, udtaler politiinspektør Morten Anker Jensen.

Fra uge 48 til uge 52 gennemfører politiet i hele Danmark i øvrigt spiritus- og narkokontroller.