Så fandt Anita en opstillingskreds

Dansk Folkepartis folketingsmedlem Anita Christensen fra Sommersted har nu fundet sig en ny opstillingskreds, da partiets lokalforening i Tønderkredsen har valgt hende som deres kandidat.

Med stemmerne 7 - 4 vandt hun over sin modkandidat, fynboen Ole Monrad Møller fra Odense, da Dansk Folkeparti i Tønder holdt endnu et opstillingsmøde.

Det var anden gang, at de to mødtes i kampvalg i Tønder. Sidst fik de hver fire stemmer. Inden det møde havde Anita Christensen tabt kampvalg i tre kredse, og trukket sig fra et opstillingsmøde i Aabenraa, hvor der også var udsigt til kampvalg mod en lokal kandidat.

Glad for valg i femte forsøg

-  Jeg er så glad, og jeg glæder mig til at samarbejde med den lokale DF bestyrelse samt naturligvis borgerne i kredsen, siger den nyvalgte kandidat, som er 37 år, single og bor i Sommersted i Haderslev kommune.
Anita Christensen kom i Folketinget efter valget i 2007, hvor hun overtog den plads, som Mogens Camre dagen efter valget trak sig fra, da hellere ville blive siddende i EU-Parlamentet.

- DF er bare mig. Jeg blev medlem af DF i 2003 og kom med i lokalbestyrelsen, hvor jeg har siddet lige siden. Men jeg har stemt på partiet siden kommunevalget i 1997, som var første mulighed for at sætte kryds ved partiet.

Startede i Haderslev

Det er også i netop Haderslev, at Anita Christensens politiske karriere tog fart. Først da hun ved kommunevalget i 2005 blev valgt ind i Haderslev byråd. Her blev hun medlem af ældre- og handicapudvalget, hvor hun er næstformand, fik sæde i CHK, hjælpemiddelcentralen samt i det kommunale sygehusudvalg. Anita Christensen blev genvalgt til Haderslev byråd ved kommunevalget i november 2009.