Så gælder det konge-etapen i cykelløbet Danmark Rundt

Siden 2004 har cykelløbet på en af etaperne haft mål i Vejle, hvor en stejl stigning på Kiddesvej traditionelt danner rammen om løbets største dramaer. Fredag går starten fra Aabenraa.

Fredag tager feltet i Postnord Danmark Rundt hul på løbets konge-etape, der er 180 kilometer lang og starter i Aabenraa - og er løbets hårdeste med godt 1.800 højdemeter fordelt på mange hårde og stejle stigninger.  

Fra Aabenaa køres nordpå gennem Genner, Diernæs, Kelstrup Strand og op til Haderslev.

Herefter går det igen ud til vandet ved Hejlsminde, op over Skamlingsbanken til Kolding og videre ad småveje op til Egtved. Herfra bliver det ekstra kuperet op og ned gennem Vejle Ådal ved Tørskind, Vork og Ravning.

Efter Bredsten forceres den helt nye Østengård-stigning inden Vejle rundes for første gang for at klatre op af Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej. Retur ud i Vejle Ådal over Hopballe, Jennum, Skibet og Nørre Vilstrup.  Rundstrækningen i Vejle er blevet en klassiker med 21 procent-stigningen på Kiddesvej, der hvert år splitter feltet fuldstændigt. Der afsluttes her med 3 omgange på 5,7 km.

Der er start på havnen i Aabenraa med Underholdning fra kl. 11.30 og rytter-indskrivning fra kl. 12.00 og masterstart kl. 12.55.

Forventet ankomst til rundstrækningen i Vejle  kl. 16.40 og  opløb på Koldingvej i Vejle ca. kl. 17.25.