Så god er din kommune til at få flygtninge i arbejde

Hedensted og Esbjerg Kommuner er blandt de bedste i landet til at få flygtninge og indvandrere i arbejde.

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få flygtninge og indvandrere i arbejde.

I en undersøgelse lavet af KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, ligger Hedensted og Esbjerg kommuner i gruppe 1, og er dermed de bedste i Syd- og Sønderjylland, når det gælder om at få flygtninge og indvandrere af ikke-vestlig oprindelse i arbejde.

Bedst klarer Hedensted sig.

Undersøgelsen omfatter den gruppe udlændinge, der har problemer ud over ledighed.

Det kan for eksempel være problemer med psykisk sygdom, misbrug eller analfabetisme.

Tønder, Kolding og Billund kommuner placerer sig i gruppe 2, og dermed næstbedst, i undersøgelsen, hvor KORA har set på, hvor lang tid, der går fra, at en indvandrer bliver ledig til, at personen kommer i beskæftigelse.

Værst ser det ud i Fredericia og Sønderborg, der er de kommuner i Syd- og Sønderjylland, der klarer sig dårligst i KORAs undersøgelse.

- Der er helt sikkert et forbedringspotentiale for nogle af kommunerne, men det er også vigtigt at understrege, at langt de fleste kommuner klarer sig nogenlunde, som man kunne forvente, siger Iben Bolvig, der er seniorforsker i KORA i en pressemeddelelse til TV SYD.

Læs mere om undersøgelsen og se, hvordan din kommune klarer sig her.

Sådan har KORA målt:

  • KORA har undersøgt, hvor lang tid der går, fra en indvandrer bliver ledig, til personen kommer i beskæftigelse. På baggrund af beregninger på landsplan er der estimeret et forventet gennemsnit for hver enkelt kommune.
  • Kommunen er hurtigere end forventet, hvis kommunens tal er bedre end det forventede gennemsnit, hvorimod kommunen er langsommere end forven-tet, hvis tallet ligger under det forventede gennemsnit.