TV der bevæger dig

Så har F 16-kampfly fra Skrydstrup været i aktion over Irak og Syrien

Onsdag den 15.juni forlod syv F-16 fly Skrydstrup og satte kursen mod Tyrkiet. Nu har de været i aktion på otte missioner. Foto: Lou

Efter otte måneder er F 16 fly fra flyvestation Skrydstrup tilbage i Irak og Syrien. Otte bomber er kastet på en uge.

Den seneste uge har danske kampfly deltaget i otte missioner i Irak og det østlige Syrien og kastet otte bomber mod fjendtlige mål.

Det oplyser forsvaret i en update om de danske F16-fly, der for halvanden uge siden satte kursen fra Skrydstrup mod Tyrkiet, hvorfra flyene de næste seks måneder skal deltage i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

Missionerne er foregået over både irakisk territorium og over det østlige Syrien. Der er angrebet mål i de irakiske provinser Ninawa, Salah Ad Din og Al Anbar. Målene har blandt andet været morterstillinger og tunge maskinkanonstillinger.

-  Vores udgangspunkt er, at vi flyver 12 missioner om ugen - medmindre der i særlige situationer er behov for mere. Jeg har været imponeret over, hvordan hele holdet har arbejdet på at få tingene til at fungere her i opstartsfasen, hvor man altid kan støde på udfordringer. Jeg kan mærke, at der er god stemning, og at folk er ved godt mod, sigerchefen for kampflybidraget, oberst Peter Johan Bødker.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden