Så kom afbrændingsforbuddet

Tørken fortsætter. Derfor indfører Vejle, Kolding, Fredericia og Billund Kommuner fra i dag forbud mod brug af åben ild og afbrænding. Men borgerne må stadig grill en pølse i deres have.

- Sommeren er over os, og alle nyder det gode vejr med ture til skov og strand. De varme aftener og nætter indbyder til at tage grillen med ud i naturen eller at bage snobrød over bålet. Men der er al mulig grund til at passe på, skriver beredskabsinspektør Christina Hagedorn Fischer, Kolding i en fælles pressemeddelelse. Marker, grøftekanter skovbund m.v. er meget tørre på grund af det gode vejr.

- Åben ild og tørke er en dårlig cocktail. Endnu har vi ikke haft særlig mange naturbrande på grund af tørken. Det tørre vejr ser imidlertid ud til at fortsætte, og derfor indføres der fra i dag d. 18. juli afbrændingsforbud. Der er enighed om forbuddet i Fredericia, Kolding, Vejle, Middelfart og Billund kommuner. De fem kommuner undersøger i øvrigt muligheden for at lave et fælles brandvæsen.

Der nedlægges forbud mod brug af åben ild og afbrænding i Vejle, Kolding og Fredericia kommuner. Men borgerne kan stadig nyde sommeren med en ristet pølse. Brug af grill er undtaget fra forbuddet. Det samme gælder "etablerede bålsteder ved stranden og flytbare bålsteder i villahaver o. lign".