TV der bevæger dig

Så mange gange er en bil blevet ramt af sten på motorvejen

Antallet af stenkastsager er steget markant gennem de seneste par år, viser politiets tal. Foto: Jeppe Michael Jensen, Scanpix

Endnu en gang er en bil blevet ramt af en sten. Få overblikket over lignende episoder her.

Mandag aften blev en 44-årig mand fra Aabenraa-området ramt af en genstand, da han kom kørende på Sønderjyske Motorvej og passerede en bro ved Hovslundvej nord for Rødekro.

Læs også Politi om genstand på motorvej: Det var muligvis et stykke betonflise

Der er tale om et stykke af en industristen, muligvis fra en betonflise, viser politiets tekniske undersøgelser, som fortsætter de kommende dage. 

Det vides endnu ikke med sikkerhed, om der er tale om et bevidst stenkast fra broen, eller om stenen er faldet af et køretøj.

- Vi tager det meget alvorligt og laver alle de undersøgelser, vi overhovedet kan for at få afklaret, hvad der er sket, siger Jacob Ulvedal Andersen, vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Flere sager om stenkast

Det er ikke første gang, at en bil bliver ramt af sten.

En intern rapport om stenkast fra Nationalt Efterforsknings Center under Rigspolitiet, som DR tidligere har fået aktindsigt i, viser, at der i 2016 var i alt 110 sager om stenkast på landsplan. Kun i syv sager er det lykkedes for politiet at sigte en mulig gerningsmand.

Den mest alvorlige episode fandt sted den 21. august 2016. Her blev en 33-årig tysk kvinde dræbt og hendes mand alvorlig kvæstet, da en 30 kilo tung betonklods blev kastet ud fra en motorvejsbro på Fyn.

Herunder kan du få overblikket over de seneste stenkastepisoder fra Syd- og Sønderjylland.

Stenkast i Syd- og Sønderjylland

9. maj 2018: Dansk kvinde alvorligt kvæstet syd for grænsen

En 58-årig dansk kvinde fra Slesvig Holsten blev alvorligt kvæstet, da hendes bil blev ramt på motorvej A7 syd for grænsen. 

En granitsten, der målte 25 gange 25 centimeter, blev kastet fra broen og smadrede forruden på bilen. To tyske teenagere er sigtet for drabsforsøg.

20. december 2017: Kvinde fra Haderslev tæt på at blive ramt

En kvinde fra Haderslev er tæt på at blive ramt af en sten på den fynske motorvej. Den bliver kastet ud fra en motorvejsbro ved Odense V.

Stenen, der målte 30 gange 40 centimeter, ramte bilen, der kørte foran. Ingen kom til skade.

22. september 2017: Bagrude smadret på Esbjergmotorvejen

En tysk bil fik bagruden smadret på Esbjergmotorvejen. Bilen var på vej østpå, da en sten blev kastet fra en motorvejsbro mellem afkørsel Korskro og Bramming.

30. september 2016: Tre biler ramt mellem Bramming og Gredstedbro

Tre biler blev ramt af stenkast fra en bro, der fører over Varde Hovedvej mellem Bramming og Gredstedbro.

Stenene, der blev kastet, var omkring 20-25 centimeter i diameter og vejede mellem 2,5 og 4,5 kilo. Ingen kom til skade.

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu