Efter to måneder i vandet er Lars nået til Skagen

I juni sprang eventyreren og svømmeren Lars Simonsen i vandet i Vidåen ved Højer for at svømme rundt om Danmark. I denne uge nåede han en vigtig milepæl.

Onsdag eftermiddag kunne 42-årige Lars Simonsen stige op af vandet, strække armene i vejret og kalde sig den første person, der har svømmet hele vejen langs Danmarks Vestkyst. 

Lidt over to måneder har det taget ham.

- Jeg har på intet tidspunkt haft lyst til at give op. Men det har været fuldstændig uoverskueligt nogle gange, siger Lars Simonsen, der indledte sin meget lange svømmetur d. 5 juni.

- Der har været kriser, hvor alt har været vendt og drejet, men jeg er glad for, at jeg har fortsat.

"Vestkysten har Danmarks mest fantastiske natur"
Svømmere har oftest hovedet under vand, men Lars Simonsen har alligevel kunne kigge sig lidt rundt på sin tur gennem bølgerne.

- Den første etape i Vesterhavet har været en kæmpe oplevelse, hvor vi har set, oplevet og mærket noget af Danmarks mest fantastiske natur. Jeg har mærket naturen og elementerne, og det har også været hårdt, alligevel føles det nærmest vanedannende, siger Lars Simonsen. 

Mor følger efter i kajak
Hans mor, Ilse Simonsen, har fulgt ham i en kajak og sørget for proviant. Og hun har også telt og bagage med om bord.

Formålet med svømmeturen er at samle ind til Julemærkefonden og Depressionsforeningen.

Efter Skagen går turen videre langs østkysten ned til Mols og til Sjællands Odde.Her fra svømmer han nord om Sjælland og videre til København, videre syd om Falster, over til Sydfyn og ender efter planen til sidst i Flensborg Fjord.

Man kan følge Lars Simonsen på turen rundt om Danmark på blandt andet Facebook.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.