Så på slidte politistationer

Revnede ruder, slidte trapper og bittesmå kontorer. Sådan er forholdene på Sydjyllands to hovedpolitistationer - i Esbjerg og Horsens. I dag så justitsministeren sel på arbejdsforholdene.

- Faciliteterne er simpelthen ikke moderne og i orden. Derfor holder det jo ikke i det lange løb, siger justitsminister Lars Barfoed (K) til TV SYD.

- Og samtidig så ville det jo understøtte funktionaliteten og effektiviteten hos politiet, at alle var samlet i de mere moderne faciliteter, man har for resten af medarbejdernes vedkommende i en hovedpolitistation.

To stationer i Horsens

I Esbjerg er den moderne vagscentral indrettet i en ende af den gamle politistation. I Horsens er vagtcentralen indrettet i en moderne bygning - 500 meter fra den gamle, udtjente politigård tæt på gågaden i Horsens.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det længe har været et brændende ønske for alle medarbejderne og dermed også hos mig, at vi får samlet alt politi i Horsens i én hovedstation, siger politidirektør Lone Sehested.

Gode penge efter dårlige

- Det vil betyde noget for vores operative indsats. Vi vil få det potentiale med politireformen, som vi ikke helt har kunnet få, fordi vi er to steder i byen. Desuden vil vi komme til at smide gode penge efter dårlige, hvis vi bliver herinde i de gamle bygninger. For skal vi blive boende, så skal vi investere i det, fortsætter hun.

Havde ingen penge med

Men der har i årevis været tale om flytteplaner for politiet i Horsens - uden at det er blevet til noget. Spørgsmålet er, hvornår det bliver virkelighed? Justitsministeren kunne i dag ikke love, at der er flere penge på vej til politiet.

- Jeg ser meget gerne, at man så hurtigt som muligt får bedre faciliteter, men hvornår vi kan skaffe det, det tør jeg ikke sige. Det kommer blandt andet an på de forhandlinger, vi skal have i den kommende tid om finansloven.