Så vildt var det i nat: 16 bøder for gade-uorden

16 sager om gadeuorden, otte spiritus- eller narko-kørsler og tre voldssager. Det var noget af nattens døgnrapport hos Sydøstjyllands Politi.

- Det var heldigt, at vi ikke havde andre sager, som krævede stor indsats, siger vagtchef Kent Midtgaard Hansen, til TV SYD.

Specielt Kolding var hårdt ramt i de tidlige morgentimer. Bl.a. i Kedelsmedgangen i den indre by. Her faldt der alene tre bøder for at råbe ”Pansersvin” efter politiet.

Lidt over kl. fem følte en 25-årig mand trang til at råbe ”Fucking pansere” efter politiet. Han udvidede sit ordforråd til at råbe "Pansersvin" – og så blev han anholdt.

Det så en anden 25-årig, som kom kammeraten til undsætning. Han skubbede til betjentene, da de var ved at give den anden håndjern på. I tumulten lykkedes det den første 25-årige at stikke af.

Og så blev den anden altså sigtet for at befri en anholdt. Det er en straffelovs-overtrædelse, forklarer vagtchefen.

Den første, som stak af, risikerer også en plet på straffeattesten. Efter straffelovens paragraf 224 er det nemlig også forbudt at stikke af, når man er anholdt, forklarer vagtchefen på politiet telefonmøde.

En tredje fik lidt senere en bøde for at råbe "Pansersvin" igen i samme område.

To timer tidligere fik tre en bøde ved Axeltorv og Borchs Gård i Kolding.

Politiet måtte tilkalde hjælp fra andre byer på grund af uroen i den indre by.

Foruden de mange tilfælde af gadeuorden var der tre voldssager.

Bl.a. ved parkeringshuset Trondur i Vejle lidt før kl. 4. Et ungt par anmeldte, at de var blevet overfaldet af en gruppe. Den 16-årige pige fik slået to fortænder ud og hendes 22-årige bekendt fik også slag på munden. De kunne ikke give noget signalement af overfaldsmændene.

I Tørring blev to mænd helt umotiveret overfaldet af to andre mænd, som kom kørende til Dundee i Jernbanegade. Politiet har sikret videoovervågning fra restaurationen.