Mandagens overblik: Sådan bliver juleaftensdag

Dagen i dag er dagen, hvor rigtigt mange danskere går i kirke for at høre Juleevangeliet. Overalt er der julegudstjenester i kirkerne, så det er bare med at vælge by, kirke og tidspunkt. 
Man kan for eksempel deltage i en tysk familiejulegudstjeneste i Hertug Hans Kirke i Haderslev klokken 14. I byens domkirke afholdes der en familiejulegudstjeneste allerede klokken 10, og er det for tidligt, så er der gudstjenese igen klokken 15.30.
Kan du ikke komme i kirke, så kan du høre julegudstjenesten fra Vor Frue Kirke i Aarhus klokken 16.25 på P1, og på DR1 vises julegudstjenesten fra Agri Kirke på Mols klokken 15.

Hvis der skal brændes julekalorier af før anden indtages i aften, så arrangerer Foreningen Broen en hyggemotionstur. Når man deltager giver man samtidig en skærv til foreningens arbejde med udsatte børn. Løbet 2412Run finder sted juleaftensdag mellem klokken 9 og 12 i Vejle, Vojens, Haderslev, Gram og Horsens, og man skal blot møde op. 

En ældre mand på handicapscooter blev søndag  umotiveret væltet af scooteren og efterfølgende forsøgt truet til ikke at anmelde forholdet. Politiet har anholdt en 31-årig mand, der er mistænkt i sagen. I Esbjerg blev en indbrudstyv anholdt med tyvekoster i favnen. Vedkommende havde tiltvunget sig adgang til en lejlighed og stjal kontanter og hævekort fra mand i kørestol, alt sammen oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på twitter.

Trafikken lige så stille denne mandag morgen. Vejdirektoratet melder om glatte veje flere steder i regionen, så man skal passe på, når man bevæger sig ud i dag.

Der er ikke udsigt til hvid jul i TV SYDS område. DMI melder om tørt og stedvis klart vejr, med temperaturer fra omkring frysepunktet ned til tre graders frost. Så husk (nisse)huen og vanterne. Vinden bliver svag til let fra nord drejende nordvest.

Tak, fordi du læste med.

Med venlig hilsen

Charlotte Sølvsten