Sådan får man en masse 12-taller

I disse dage bliver der uddelt stribevis af studenterhuer, og for Thomas Fabricius fra Esbjerg er den hårde eksamenstid gået særdeles godt. 31 gange karakteren 12 er det blevet til. Thomas manglede kun ét karakter-spring i samfundsfag.

I går klokken 12, fik Thomas Fabricius sit sidste 12 tal, og studenterhuen blev langt om længe sat på hovedet. Hvis hans karakter-blad havde været en bango-plade - var han tæt på at kunne sige, at pladen var fuld. 31 12-taller er det blevet til - ud af 32 mulige. En årskarakter i samfundsfag var det eneste, der manglede. Her blev det til et 10-tal.

Overbevis dig selv

Spørgsmålet er, hvordan kan det kan lade sig gøre at få så mange topkarakterer? Skal man bare være klog - eller er der også andre forklaringer?

Selv siger han, at det drejer sig om at tage stilling, mens man læser. Man skal overbevise sig selv om, at man får 12. Hvis man derimod overbeviser sig om, at man ikke får 12 - så får man det heller ikke. 
 

Klar til at studere

I dag begyndte Thomas at rydde op i sin meter-høje stab af notater. Tre års skolegang er slut, og papierne er snart bare minder om en svunden tid.

Den nærmeste tid står på afslapning. Men allerede efter sommerferien begynder Thomas at læse økonomi på Århus Universitet.
 
Han vil gerne være børsmægler.